Feta: naudingiausias sūris pasaulyje, apie kurį niekas nekalba

Fetos sūris dėl savo sūrumo ir minkštumo yra unikalus. Ir jis – pats sveikiausias pasaulyje.

Šio sūrio sudėtyje – kalcis, B grupės vitaminai, vitaminas A, geležis, fosforas, cinkas. Tikrą fetos sūrį gamina tik keliuose Graikijos regionuose iš avių pieno.

Štai 5 naudingiausios fetos savybės.

1. Lengvai įsisavinamas.
Avių pienas turi mažiau laktozės. Todėl, jei jūs turite sunkumų su laktozės virškinimu – drąsiai valgykite fetą.

2. Histidinas.
Histidinas – tai aminorūgštis, kuri būtina nervų ląstelių apsaugai ir teisingam smegenų darbui. Histidinas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir yra priešuždegiminis pagal savo prigimtį.

3. Didesnis baltymų kiekis.
Baltymai turi lemiamą reikšmę raumenų masės auginimui. O štai 100 g fetos yra 14 g baltymų. Ir būtent pieno baltymai padeda sumažinti 2 tipo diabeto riziką.

4. Kalcis.
Mes žinome, kad kalcis būtinas tvirtiems kaulams ir dantims. 30 g fetos turi 14% rekomenduojamos kalcio paros normos. Plius didelis vitamino D kiekis, kuris būtinas šio mikroelemento įsisavinimui.

5. Vitaminas A.
Fetos sūris turi didelę dozę riebaluose tirpstančio vitamino A.
Tačiau visame kame reikia saiko. Fetoje yra didžiulis kiekis natrio ir per daug druskos, kas gali sukelti hipertoniją ir kalio deficitą.