Švelniausias biskvitinis vyniotinis su tryniais

Ingredientai:

– kiaušiniai 5 vnt
– druska 1 žiupsnelis
– cukrus 120 g
– kvietiniai miltai 90 g
– kepimo milteliai 2 g
– saulėgrąžų aliejus 50 ml
– pienas 50 ml
– abrikosų džemas arba bet koks kitas pagal skonį

Paruošimas:

1. Atskirkite trynius nuo baltymų, berkite žiupsnelį druskos ir mikseriu suplakite standžias putas. Įberkite 50g cukraus ir plakite toliau. Masė turi padidėti dvigubai.

2. Giliame dubenyje plakite baltymus 1 min. Padalinkite likusį cukrų į 3 dalis ir palaipsniui dėkite į baltymus, toliau plakdami iki standžių putų.

3. Supilkite trynius, atsargiai maišydami masę silikonine mentele pagal laikrodžio rodyklę. Berkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius.

4. Sumaišykite pieną ir saulėgrąžų aliejų. Įpilkite į mišinį kelis šaukštus kiaušinių tešlos, permaišykite, o paskui supilkite į likusią tešlą ir sumaišykite iki vienalytės masės.

5. Dėkite tešlą į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Tolygiai paskirstykite ir kepkite 30 min 170 laipsnių temperatūroje.

6. Dar karštą biskvitą dėkite ant švaraus kepimo popieriaus ir nuimkite tą, ant kurio jis kepė. Paviršiuje padarykite kelias negilias įpjovas, sutepkite džemu ir susukite tvirtą vyniotinį. Kai atauš, dėkite į šaldytuvą valandai.