Kaupkite vitaminus vasarą: kaip teisingai šaldyti uogas

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas elementaru – uogas reikia sudėtį į maišelį ir dėti į šaldiklį. Tačiau iš tiesų yra kai kurie niuansai, kurių nesilaikymas gali paversti gražias ir sultingas uogytes į sudribusią, netinkamą vartojimui košę.

Kad išvengtumėte šio nemalonumo, laikykitės paprastos instrukcijos:

1. Gerai perplaukite ir perrinkite uogas.

2. Būtinai išdžiovinkite jas ant rankšluosčio! Būtent dėl nereikalingo vandens uogos sulimpa į vieną gumulą.

3. Suberkite uogas ant šaldymo padėklo ar skardos, užtiestos kepimo popieriumi. Dėkite šaldytuvą mažiausiai 4 val.

4. Kai pilnai užšals, perdėkite uogas į plastikinį konteinerį ar užspaudžiamą maišelį.

5. Uogos, užšaldytos tokiu būdu, gaunasi birios ir lengvai atsiskiria viena nuo kitos. „Vitaminų atsargų“ laikymo terminas iki 10-12 mėn. Tiesa, sunaudoti jas rekomenduojama kaip galima greičiau, juk būtent dėl ilgo laikymo šaldyti vaisiai ir uogos netenka savo naudingųjų savybių.