Marinuoti vištų skrandukai – kainuoja skatikus, o suvalgomi per kelias minutes!

Ingredientai:

– vištų skrandukai – 800 g

– svogūnai – 2 vnt

– česnakai – 5 skiltelės

– krapai

– aliejus – 50 g

– 9% actas – 50 g

– sojos padažas – 2 valgomieji šaukštai

– druska – ½ arbatinio šaukštelio

– cukrus – ½ arbatinio šaukštelio

– malti juodieji pipirai

Paruošimas:

1. Skrandukus nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje apie 1,5 val. Ataušiname ir supjaustome stambiais šiaudeliais.

2. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir užpilame actu 30-iai minučių, periodiškai pamaišydami.

3. Česnakus ir krapus smulkiai supjaustome.

4. Į skrandukus dedame svogūnus (iš anksto nupylę acto likučius), supjaustytus česnakus ir krapus.

5. Dedame sojos padažą, aliejų, druską, cukrų ir pipirų pagal skonį.

6. Gerai permaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai marinuotis.