Mėsos valtelės keptuvėje: paprasta, sotu ir skanu

Tešlai:
– miltai – 200 g
– verdantis vanduo – 100 ml
– druska – ½ arbatinio šaukštelio
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas

Įdarui:
– faršas – 400 g
– cukinijos – 150 g
– svogūnų laiškai ir petražolės – po nedidelį pundelį
– druska, pipirai – pagal skonį

Sumaišome miltus su druska, o paskui pilame verdantį vandenį ir greitai viską sumaišome. Pilame aliejų ir toliau maišome, kol tešla nesusimaišys į gniužulą.

Toliau minkome ant stalo dar 5 min. Galiausiai gauname minkštą, elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą. Dedame ją į plastikinį maišelį 20 minučių ir pereiname prie įdaro ruošimo.

Paruošiame faršą, susmulkiname žalumynus, cukiniją stambiai sutarkuojame.

Sumaišome faršą su cukinija, beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai išmaišome.

Kočiojame tešlą plonu lakštu ir dalijame dalimis.

Į kiekvieno kvadrato vidurį dedame faršo ir formuojame valteles, suspausdami šonuose.

Gatavas valteles dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi.

Paliekame ant vidutinės ugnies tol, kol tešla apačioje parus.

Pilame į keptuvę tiek vandens, kad valtelės būtų apsemtos iki vidurio. Uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir paliekame 15 min.

Valtelės paruoštos. Jas galima dėti į lėkštes ir patiekti.