Švelnūs pieniški pyragaičiai „Bulvytės“. Nepakartojamas vaikystės skonis
Ingredientai:
– smėliniai sausainiai – 450 g
– 1 indelis sutirštinto pieno
– pienas 150 ml
– minkštas sviestas
– kakavos milteliai – 4 valgomieji šaukštai
Pabarstams:
– cukrus – 2 valgomieji šaukštai
– kakavos milteliai – 2 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
1. Sausainius ir kakavos miltelius susmulkinti blenderyje, kol neliks net mažų sausainių gabalėlių, o miltelių spalva netaps vientisos spalvos.
2. Sutirštinto pieno indelį supilame į sausainių ir kakavos miltelių mišinį. Pilame pieną, dedame sviestą ir kruopščiai permaišome šaukštu. Galiausiai mes gauname tirštą tešlą, ji puikiai laikys formą ir nebus skysta.
3. Pabarstams imame cukrų ir kakavos miltelius ir smulkiname blenderyje, kol gausime vienalytės spalvos miltelius.
4. Pradedame lipdyti pyragaičius. Tam reikia suvilgyti rankas vandeniu ir suformuoti pyragaičio formą, kokia jums labiau patinka. Apvoliojame pabarstuose ir dedame į dubenį.
5. Atšaldome šaldytuve 30-60 min ir galime patiekti.