Marinuoti vištų skrandukai – kainuoja skatikus, o suvalgomi per kelias minutes!
Ingredientai:
– vištų skrandukai – 800 g
– svogūnai – 2 vnt
– česnakai – 5 skiltelės
– krapai
– aliejus – 50 g
– 9% actas – 50 g
– sojos padažas – 2 valgomieji šaukštai
– druska – ½ arbatinio šaukštelio
– cukrus – ½ arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai
Paruošimas:
1. Skrandukus nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje apie 1,5 val. Ataušiname ir supjaustome stambiais šiaudeliais.
2. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir užpilame actu 30-iai minučių, periodiškai pamaišydami.
3. Česnakus ir krapus smulkiai supjaustome.
4. Į skrandukus dedame svogūnus (iš anksto nupylę acto likučius), supjaustytus česnakus ir krapus.
5. Dedame sojos padažą, aliejų, druską, cukrų ir pipirų pagal skonį.
6. Gerai permaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai marinuotis.